Naslovna » Izlasci » Film » „Gangsterska priča“ (Les Lyonnais) od 11. oktobra u bioskopima

„Gangsterska priča“ (Les Lyonnais) od 11. oktobra u bioskopima

Drama snimljena po autobiografiji kriminalca Edmonda Vidala, „Gangsterska priča“ (Les Lyonnais) prikazivaće se u beogradskim bioskopima od 11. oktobra.

Francuski film snimljen u režiji Olivijea Maršala i po autobiografiji vođe kriminalne grupe „Lionska banda“ (Gang des Lyonnais), „Momona“ Vidala, drama je o dva ostarela kriminalca koji se suočavaju sa svojom prošlošću.

Pošto je odrastao u teškoj bedi, Momon je naučio šta su prave porodične vrednosti, odanost bez granica i šta znači biti ponosan na svoje poreklo. U skladu sa tim, on nikada nije napustio Serža, prijatelja sa kojim je prvi put, još kao dečak, završio u zatvoru. Tada su se upleli u organizovani kriminal, a banda koju su oformili, postala je najpoznatija ekipa oružanih pljačkaša u Francuskoj, ranih sedamdestih.

Njihov uspon završio se 1974, spektakularnim hapšenjem. Danas, kada ima skoro 60 godina, Momon se povukao iz „posla“ i želeo bi da zaboravi taj period života. On sada brine o svojoj ženi, deci i unucima, za razliku od Serža, koji se vraća u Momonov život i nema nameru da napusti stare navike.

Uloge tumače Gérard Lanvin, Tchéky Karyo, Daniel Duval i drugi. (danubeogradu.rs)