Naslovna » Izlasci » Festivali » Građanske inicijative: Art Base Festival

Građanske inicijative: Art Base Festival

Od 21. (19.00) do 25. septembra u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40) biće organizovan Art Base Festival. Nekoliko programa biće priređeno i u KC „Grad“ i DKC „Majdan.

Neafirmisani umetnici i umetnice su svuda oko nas. Oni su kreativni i talentovani samo nemaju prilike da se istaknu i privuku pažnju šire javnosti na sve što rade. Zato je neformalna omladinska grupa Belgrade Art Teasers organizovala konkurs tokom kog je prikupljeno oko 100 fotografskih, slikarskih i vajarskih radova čiji su autori/ke su mladi umetnici i umetnice. Instalacije u prostoru i performansi, takođe su deo postavke izložbe koja će prvog dana festivala biti svečano otvorena u Kući Kralja Petra.

Tokom pet dana trajanja festivala, posetioci će imati prilike da pogledaju izložbe ali i da se uključe u kreativne i edukativne radionice pravljenja mozaika, izrade venecijanskih maski, crtanja i slikanja na odevnim predmetima za najmlađe. U duhu podrške neafirmisanom i nepoznatom, poslednjeg dana festivala 25. septembra, posetioci će imati prilike da pogledaju upravo izložbu polaznika/ca ovih radionica.

Festival „Art Base“ biće organizovan u okviru programa „Mladi su zakon“‘ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta a sprovode Građanske inicijative kao resurs centar za teritoriju grada Beograda. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.