Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Istog dana „Parada srama“ i „Parada ponosa“

Istog dana „Parada srama“ i „Parada ponosa“

Savez ratnih veterana Srbije najavio je da će 6. oktobra u Beogradu održati „Paradu srama“, s ciljem da pažnju javnosti skrene na ratne veterane.

Organizatori ovogodišnje „Parade ponosa“ saopštili su ranije da će i ta parada biti održana 6. oktobra, s ciljem promocije ljudskih prava LGBT populacije.

Savez ratnih veterana je u saopštenju za javnost naveo da će u Beogradu biti organizovan „mirni skup“ i pozvao sve veterane koji žele da učestvuju u borbi za ostvarenje dostojanstva i ljudskih prava da dođu na skup.

„To neće biti i nije pokušaj razbijanja ‘Parade ponosa Beograd’, jer svi građani Srbije imaju isto pravo da se kroz mirne skupove organizuju i skreću pažnju na probleme koja takva populacija ima. Ovim skupom želimo da ukažemo na velike probleme koji postoje u populaciji ratnih veterana, kojih ima oko 500.000 u Srbiji a kojima se niko ne bavi“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Savez ratnih veterana Srbije želi da ukaže na svu nebrigu i kriminalne radnje koje se vrše u ime veterana i unutar sektora za boračko-invalidsku zaštitu.

„Sa ovog skupa želimo da pošaljemo poruku tolerancije i razumevanja, da javnost Srbije vidi da su to normalni ljudi, njihove komšije, prijatelji, braća i očevi, koji su se odazvali pozivu da brane domovinu“, piše u saopštenju. (BizLife)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.