Naslovna » Porodica » Deca » Izložba dečjih radova u Vojnom muzeju

Izložba dečjih radova u Vojnom muzeju

U okviru obeležavanja „Dečje nedelje“ (od 1. do 7. oktobra), Prijatelji dece Beograda organizuju prezentaciju dečjih radova nastalih tokom letnjeg raspusta u kreativnim radionicama 20 organizacija civilnog društva – udruženja građana i institucija kulture i obrazovanja. Izložba će biti otvorena u ponedeljak, 1. oktobra od 18.00 u Galeriji Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Pokrovitelj je grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu.

U programu „Beograd deci – leto u Beogradu!“ učestvovalo je besplatno oko 3.600 dece iz osnovnih i srednjih škola iz Beograda. Svi oni su, po principu slobodnog izbora radionica, korisno proveli deo letnjeg raspusta. Na izložbi će biti predstavljeno oko 350 radova (slike – ulja na platnu, ikone, stripovi, grafike, origami, makrame, avio-modeli, keramika, freske, nakit, maske, slike na staklu i porcelanu, ručno tkanje, vez, vitraži i drugo).

U „Dečjoj nedelji“ organizuju se programi i manifestacije, kojima se pozivaju deca da u porodicama, školama, u medijima, na trgovima i ulicama izraze svoje želje i nade za budućnost koju detinjstvo i mladost poseduju kao svoju jedinu privilegiju, za promociju vršnjačke tolerancije i nenasilne komunikacije, za veću brigu i pažnju prema deci sa smetnjama u razvoju i za širenje programa njihove inkluzije, za prezentaciju dečjeg kreativnog stvaralaštva i drugo.

Izložba je otvorena do 6. oktobra, svakog dana od 10.00 do 16.00. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.