Naslovna » Izlasci » Izložbe » Kolektivna izložba „Jesen 2012“ u Akademiji 28

Kolektivna izložba „Jesen 2012“ u Akademiji 28

U sredu, 26. septembra od 19.00, u Galeriji Akademije 28 (Nemanjina 28) biće svečano otvorena kolektivna izložba članova Likovnog kluba „Jesen 2012“. Zainteresovani mogu da pogledaju radove do 29. oktobra.

Veliki broj radova, širok spektar tema i likovnih pristupa, glavne su odlike tradicionalne jesenje izložbe tokom koje će da se predstave umetnici amateri, članovi najstarijeg i najtrofejnijeg amaterskog likovnog kluba na ovim prostorima.

Biće izloženo 66 slika izvedene u najraznovrsnijim tehnikama; od klasičnih tehnika, poput ulja, preko slikanja na svili, sve do digitalne fotografije. Naizgled heterogena celina, pred očima posmatrača transformiše se u harmoniju autentičnih motiva, živih boja i oblika; od mrtvih priroda, pejzaža i veduta, sve do ljudske figure i portreta savremenika.

„Poznato je da umetnici kada stvaraju, nastoje da svojim delima spasu svoju dušu. Oni su spoznali istinu da je čovek ograničena tačka u vasioni i da ljude kvari i malo i mnogo novca, malo i mnogo vlasti, i ko zna šta sve još. Zato je njihovo stvaranje najbolji način da se zaštite od kvarenja i da povuku granicu nagore, prema nebu“, rekao je urednik likovnog programa, Pavle Jovanović. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.