Naslovna » Izlasci » Festivali » Konkurs za osnovce – Snimi svoj film „Moje školsko…“

Konkurs za osnovce – Snimi svoj film „Moje školsko…“

Organizatori Dečijeg filmskog festivala Kids Fest pozivaju učenike osnovnih škola da učestvuju u konkursu – Snimi svoj film „Moje školsko…“ i osvoje vredne nagrade za celo odeljenje.

Konkurs počinje 20. septembra i traje do 10. oktobra, a u njemu mogu da učestvuju učenici od prvog do osmog razreda osnovne škole, koji mobilnim telefonom, fotoaparatom ili kamerom snime zanimljiv film u trajanju do pet minuta, na temu „Moje školsko…“.

Rad na snimanju filma može biti individualan ili grupni, a Kids Fest i MegaCom Film ohrabruju zainteresovane da u radu na filmu učestvuje celo odeljenje. Snimljeni video deca treba, u prisustvu roditelja ili nastavnika, da postave na kanal YouTube, a link za postavljeni video da pošalju na adresu mojeskolsko@kids-fest.com.

O pobedniku će odlučiti stručni žiri. Pobednik osvaja „Samsung“ mobilne telefone za celo odeljenje, a nagrada će biti uručena na otvaranju Kids Festa 15. oktobra. Najbolji filmovi biće prikazani na 8. Kids Festu.

Tokom trajanja konkursa, Kids Fest u saradnji sa edukativnim partnerima, srednjom školom Artimedia i kompanijom UMS, organizovaće filmske radionice u zainteresovanim školama. Predavači su profesori i učenici škole Artimedia, kao i poznati reditelji Srđan Koljević i Nikola Ležaić. Konkurs ima za cilj promociju odgovorne i kreativne upotrebe moderne tehnologije. (danubeogradu.rs)