Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Lavirint čula“ na Adi Ciganliji

„Lavirint čula“ na Adi Ciganliji

Više od 30 umetnika iz cele Evrope do 15. septembra učestvovaće u kreativnim radionicama na Adi Ciganliji u kojima će se, osim sticanja raznih veština, praviti i materijali i instalacije za performans „Metamorfoza: Čulni lavirint“. Radionice i ovaj jedinstveni performans, u kome će i publika imati priliku da učestvuje, održaće se na prostoru Ade Safari.

„Lavirint čula“ (Sensory Labirynth Theatre) je inovativni, jedinstveni oblik izvođačke umetnosti koji je razvio Teatar Kanevin (Theatr Cynefin) inspirisan radom kolumbijskog pozorišnog antropologa Enrike Vargasa. Osnivač Teatra Kanevin je Juan Briok (Iwan Brioc) iz Velsa, koji će postaviti „Lavirint čula“ u Beogradu. Do sada su sa velikim uspehom održane predstave u Velsu, Irskoj, Portugalu, Austriji, Italiji, Bugarskoj, Mađarskoj, Venecueli i Danskoj, a sada će po prvi put biti prikazane u Beogradu.

„Metamorfoza: Čulni lavirint“ je pilot projekat, prvi deo faznog projekta „Lavirint čula“. Kreativne radionice na kojima će umetnici napraviti ovaj lavirint trajaće pet dana, a publika performansa će imati priliku da prođe kroz stazu lavirinta koja je nastala u prirodi i koja ima zadatak da probudi sećanje na ono što je duboko pohranjeno u svakom od nas, nešto neprekinuto ali skriveno, potisnuto posledicama svakodnevnog modernog života.

Projekat su podržali Evropski program Youth in Action, Sekretarijat za zaštitu životne sredine i JP „Ada Ciganlija“. Predstave će biti održane od 13. do 15.septembra od 19.00, a individualni prolazak kroz lavirint može se zakazati na broj telefona 064/2768-082. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.