Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Muzičko zagrevanje za Slobodnu zonu u Rexu

Muzičko zagrevanje za Slobodnu zonu u Rexu

Organizatori festivala Slobodna prirediće muzičko zagrevanje za popularni filmski festival u četvrtak, 25. oktobra od 20.00, u Kulturnom centru Rex (Jevrejska 16). Nastupiće bendovi The Ex i Bernays Propaganda. Cena ulaznice je 400 dinara.

Holandski pank sastav The Ex posle dve i po godine ponovo će nastupiti pred beogradskom publikom, a ovaj koncert je deo njihove turneje po Evropi na kojoj će ih pratiti koncertno najatraktivniji postpank bend u regionu, Bernays Propaganda. The Ex postoje već 33 godine, a počeli su kao pravi punk hard core bend, tako što su članovi benda izvlačili slamčicu ko će koji instrument da svira. Danas, posle više od 1.500 koncerata na svim kontinentima i 26 objavljenih albuma, oni su legende koje još žestoko drmaju muzičkom scenom.

Članovi makedonskog benda Bernays Propaganda kažu da sviraju plesni new wave/post punk, ali su oni zapravo pravi biser roka na Balkanu. Ime su dobili po utemeljivaču PR-a i ocu svih današnjih spin doktora, Edvardu Bernizu, a odlikuje ih angažovanost tekstova i jasno definisan kritički stav prema savremenom svetu.

Ovogodišnje muzičko zagrevanje pred Filmski festival Slobodna zona organizovano je u saradnji sa Ring Ring festivalom. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.