Naslovna » BG svaštara » Novine u gradskom prevozu od 3. septembra

Novine u gradskom prevozu od 3. septembra

Putnici koji imaju personalizovane BusPlus kartice od ponedeljka 3. septembra neće morati da se očitavaju u saobraćajnim špicevima. Od istog dana, kada počinje zimski red vožnje, biće pojačane vanredne kontrole uvođenjem deset novih kontrolnih punktova, a na stanicama će biti zadržavani samo autobusi u kojima se putnici pregledaju.

U proteklom periodu završeno je praćenje opterećenosti autobusa u saobraćajnim špicevima tokom kojih se preveze blizu 45 odsto putnika u toku celog dana. Na osnovu toga izrađene su studije i donete sledeće odluke: broj vozila na linijama 37, 23, 78 i 95 biće povećan; broj vozila na linijama 54, 108, 602 i 711 biće smanjen; trolejbuska linija 22L biće ukinuta.

Do kraja godine biće uvedene papirne nepersonalizovane kartice za jedan, dva i sedam dana jer su analize takođe pokazale da putnici, a među njima posebno strani turisti, imaju najveću potrebu za njima. Opsežnijom studijom biće utvrđeno koji tip časovnih vremenskih karata je potrebno uključiti u tarifni sistem i o tome će javnost ubrzo biti obaveštena.

Direkcija za javni prevoz od 3. septembra ukida autobusko stajalište „Ada Ciganlija“, u Radničkoj ulici u smeru ka Mostarskoj petlji, za linije br. 55, 56, 56L, 89, 91, 92 i 511, i autobusko stajaliste „Ruska“, u Radničkoj ulici u smeru ka Čukarickoj padini, za linije br. 55, 56, 56L, 89, 91 i 92.

Cilj ovih izmena je značajno smanjenje gužve kako bi se celokupan saobraćaj u gradu odvijao bez velikih zadržavanja. (danubeogradu.rs)

[box_dark]Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas zatražio je od Direkcije za javni prevoz da se u potpunosti ukine obaveza očitavanje dopunjenih personalizovanih „BusPlus” karata. Gradonačelnik je ovaj zahtev izneo kako bi se umanjile gužve prilikom uvođenja zimskog reda vožnje i otvorilo više prostora za kvalitetniju kontrolu putnika bez karte.[/box_dark]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.