Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Otvaranje prvog Centra svetske muzike u Srbiji

Otvaranje prvog Centra svetske muzike u Srbiji

U subotu, 29. septembra od 19.00, u velikoj sali Scene „Stamenković“, u Ustanovi kulture „Palilula“ (Mitropolita Petra 8) biće svečano otvoren prvi Centar svetske muzike u Srbiji.

Udruzenje Tutti Srbija (www.tuttiserbia.rs) u saradnji sa ambasadom Kraljevine Norveške u Beogradu i uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške i opštine Palilula otvara ovaj jedinstveni centar velikim koncertom na kom će učestvovati više od 50 muzičara iz Norveške, Palestine i sa Balkana.

Koncert će svečano otvoriti Ministar kulture i informisanja Bratislav Petković, ambasador Norveške Nils Ragnar Kamsvåg kao i osnivač fondacije Tutti Norveška, Inge W. Danielsen. Vođa projekta Tutti Srbija je eminentni muzičar iz Norveške, srpskog porekla, Jovan Pavlović a sa njim će mlade muzičare na sceni podržati Aleksandar Smrekić, muzički aranžer i Zoran Bogdanović, profesor i majstor na violini, klaviru i srpskim tradicionalnim instrumentima.

Koncert je rezultat višegodišnjih muzičkih seminara za mlade i afirmisane muzičare iz Norveške, Palestine i Balkana, koji se ponovo u Beogradu okupljaju na seminaru Svetske muzike od 26. septembra.

Program za decu počinje u podne; izložba „Harmony“ autora Melite Biber-Nuta i Doru Nuta u foajeu biće otvorena od 18.30, a posle koncerta od 21.00 u foajeu muzičari će održati jam session. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.