Naslovna » BG svaštara » Promocije » Počinje najveći regionalni internet festival – Web fest 2012

Počinje najveći regionalni internet festival – Web fest 2012

Najavljeno je otvaranje najvećeg regionalnog Internet festivala Web fest .me 2012, koji je posvećen promociji Internet sadržaja i kvaliteta radova na globalnoj digitalnoj mreži koji su nastali u regionu.

Festival je sačinjen od tri ključna dela – takmičenja za najbolji Web sajt/Web projekat čija će kruna ponovo biti gala zatvaranje u Beogradu, Web Fest .ME konferencije, koja predstavlja jedan od najvažnjihih događaja u regionu i Web-Up .ME, takmičenja za najbolji regionalni start-up čiji pobednik dobija priliku da se predstavi na TechCrunch Disrupt-u 2013.

Ove godine su na programu, takođe, priče o preduzetničkim počecima, najnovijim tehnologijama, i uopšte svemu što je WEB. Konferencija će biti održana 20. i 21. septembra u Budvi, a već su spremna zvučna imena i važni noviteti. Među govornicima naći će se neke od najvećih Internet zvezda – Norvežanin, Hakon Vium Lie, izumitelj CSS-a i CTO kompanije Opera, zatim Rajan Freitas, osnivač about.me i dizajner koji je radio UX-u MySpace-a, Karolina Rosi iz Start-Up Čile programa, te Brajan Vong (21. god.), milioner, Rut Bur, Lead SEO kompanije SEOMoz kao i mnoge druge ključne ličnosti iz Evrope i Amerike.

„Start-up“ je bila ključna reč u 2011, a Web Fest .ME će se potruditi da nova ključna reč u 2012. postane „Web-Up .ME“, takmičenje za najboji start-up u regionu. Najbolji na “Web-Up .ME” imaće tokom tri dana štand u Aleji preduzetnika (Start-Up Alley) u okviru TechCrunch Disrupt-a, u Njujorku 2013. godine i biće u prilici da stupi u direktan kontakt sa ozbiljnim investitorima. Svi izlagači na Aleji preduzetnika imaju šansu da se domognu i TC Disrupt Battlefield takmičenja gde se bori za glavnu nagrau od 50.000 američkih dolasa (USD) i priliku da ponese Disrupt Kup.

Web Fest .ME takmičenje se održava od 21. septembra do 15. novembra i svi zainteresovani će moći na sajtu www.webfest.me da slobodno prijave sajtove za koje smatraju da su najbolji. Svečana ceremonija zatvaranja, tokom koje će biti dodeljene Web Fest statuete i proglašeni pobednici, biće održana 15. novembra u Beogradu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.