Naslovna » Izlasci » Film » Premijera filma „Ljuljaška“ u Dvorani KCB

Premijera filma „Ljuljaška“ u Dvorani KCB

U Dvorani Kulturnog centra Beograda (Kolarčeva 6) premijerno će biti prikazan film „Ljuljaška“, 3. oktobra od 20.00.

Ideja za film je nastala iz muzičke radio emisije na nezavisnom internet radiju Novi radio Beograd, koju su vodile Ana Ivanović i Tamara Drakulić. U nedostatku tema, njih dve su odlučile da lažu da se nalaze u Americi. Puštajući različite zvuke, kao i muziku karakterističnu za područja kroz koja navodno prolaze, pokušale su da dočaraju svoje imaginarno putovanje.

Tamara je rediteljka, Ana scenaristkinja, pa je bilo prirodno da požele da naprave i film. Bilo je teško ubediti bilo koga da je sa tako malim budžetom koji su zamislile uopšte moguće snimiti dugometražni film, a posebno u Americi. U produkciji nezavisnoj od bilo koje fondacije ili ministarstva, kao svaka prava avantura, nastao je radio road movie „Ljuljaška“.

Putem 66, „majkom svih puteva“, Ana i Tamara započinju svoju potragu za omiljenim muzičarem Džekom Oblivianom, legendom garažnog rokenrola. Kanjoni Arizone, teksaške prerije, prašnjavi putevi Oklahome, stenovite obale Pacifika, crno bluzersko srce Memfisa, i lavirinti Las Vegasa, stvaraju magičnu igru svetlosti kroz koju nas autorke filma „Ljuljaska“ na veoma šarmantan način vode. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.