Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Protestna ekološka šetnja 14. septembra

Protestna ekološka šetnja 14. septembra

Grupa organizacija civilnog društva „Brana“ pozvala je građane da se pridruže ekološkoj protestnoj šetnji „Brana nasilju“ u Beogradu u petak, 14. septembra, kako bi podržali pretučene ekološke aktiviste iz Prijepolja.

Šetnja, koja ima cilj da skrene pažnju javnosti institucija u Srbiji na slučaj pretučenih ekoloških aktivista u Prijepolju, Amela i Esada Kurbegovića, počeće na platou kod Terazijske česme u 13.00.

Njih su, kako se podseća u saopštenju, 15. avgusta ove godine, tokom javne rasprave o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu hidrocentrala na Limu, Brodarevo 1 i Brodarevo, brutalno pretukli pripadnici obezbeđenja kompanije REV.

Predviđeno je da se šetnja završi ispred Vlade Srbije, gde će predstavnici grupe organizacija civilnog društva „Brana“ na pisarnici predati apel koji je potpisalo 77 organizacija građanskog društva u Srbiji.

U apelu se od Ministarstva za energetiku, razvoj i zaštitu životne sredine traži striktno poštovanje Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu i procedura predviđenih tim zakonom, kao i zaštita ekoloških aktivista. (Zelena Srbija)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.