Naslovna » Izlasci » Muzika » Rokenrol za đake i nastavničko veće

Rokenrol za đake i nastavničko veće

Gradska opština Savski venac, poznata kao najaktivnija beogradska opština u u sferi rok-kulture, u saradnji sa NVO „Lenon“ i agencijom „EGO productuion“, u subotu 29. septembra od 19.45, u amfiteatru kod renovirane fontane ispred Muzeja 25. maj, organizuje „Rokenrol žurku za đački mesec prvenac“ (i za nastavničko veće).

Pod geslom „svi smo jedna rok-armija“ ova rok-manifestacija će početi svečanim otvaranjem i pozivom na predstojeći Savskovenački urban fest – SVURF 2012. u okviru kog rok-kultura predstavlja jedan od ključnih segmenata. Od 20.00 polučasovni koncert imaće Mala škola rokenrola, najveća i najpopularnija radionica i prva rokenrol škola u Srbiji, osnovana uz pomoć i stalnu podršku Opštine Savski venac.

Od 20.30 na programu je svirka Guns’n’Roses Tribute benda, najboljeg tribjut benda najpopularnije rok-grupe u ovom delu Evrope. Od 21.30 sa svojim bendom nastupa Branko Marušić Čutura, prvi pionir beogradskog rokenrola i legendarni član Silueta, Džentlmena i grupe Dah, koji će sa malim „predavanjem“ rokenrola u praksi dokazati da rokenrol u osmoj deceniji života živi i svira kao u osamnaestoj godini.

Koncert će, od 22.30 završiti Shomy Acoustic Rock, nekrunisani „street player“, koji je, svirajući pesme grupa The Beatles, The Rolling Stones, zatim Dilana, Sajmona i Garfankla, Marlija i drugih, akustičnu klupsku i uličnu svirku uzdigao na visok nivo umetničke rok-akustične muzike.

Već po programu ove večeri, jasno je da će to biti koncert za sve generacije i povod da se na njemu okupe svi sadašnji i bivši đaci „od 7 do 77 godina“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.