Naslovna » Izlasci » Izložbe » South Africa – Meeting Point 2012 (galerija)

South Africa – Meeting Point 2012 (galerija)

Izložba „South Africa Meeting Point 2012“, na kojoj će biti predstavljena unikatna umetnička dela nagrađivanih južnoafričkih umetnika kao i ekskluzivni primeri modernog južnoafričkog dizajna, biće otvorena od 12. (19.00) do 20. septembra, u velikoj sali Ruskog doma (Kraljice Natalije 33).

U organizaciji nevladine organizacije Africa Village i Ruskog doma, javnost će imati jedinstvenu priliku da se susretne sa delima poznatih južnoafričkih umetnika (Mbongeni Buthelezi, Andrew Nhlangwini, Vusi Mfupi) i fotografa (Bob Gosani, Ranjith Kally, GR Naidoo, Cedric Nunn, Sam Nzima i Paul Weinberg). Uz radove umetnika, tokom manifestacije će biti predstavljeni i unikatni komadi nameštaja i dekorativni predmeti iz kolekcije „Moya Afrika“. Takođe, Beograđanima će biti prikazan i deo jedinstvene „Nala“ kolekcije keramike, koja je visoko vrednovana na aukcijama širom sveta.

Ova ekskluzivna izložba, koja je deo velikog međunarodnog projekta čiji je cilj povezivanje Južne Afrike i Evrope, posle nekoliko evropskih metropola, dolazi i u Srbiju. Izložba predstavlja snažno svedočanstvo svakodnevnog života južnoafričkog naroda u borbi protiv podela stanovništva, rasnih zakona i težnje za ostvarivanjem osnovnih ljudska prava. Deo izložbe predstavlja i izložba fotografija čiji povod je stogodišnjica od osnivanja Afričkog nacionalnog kongresa (ANC), institucije koja predstavljala direktan odgovor na nepravdu prema većinskoj populaciji Južne Afrike.

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)

[slideshow id=11]