Naslovna » Izlasci » Film » Sudija Dred 3D (Dredd 3D)

Sudija Dred 3D (Dredd 3D)

Od 27. septembra u beogradskim bioskopima prikazivaće se nova filmska verzija popularnog SF stripa „Sudija Dred 3D“ (Dredd 3D).

Reditelj je Pete Travis, scenario su napisali Carlos Ezquerra i Alex Garland, a uloge tumače Karl Urban, Olivia Thirlby, Lena Headey i drugi.

Budućnost. Amerika je ozračena pustoš. Na Istočnoj obali, od Bostona do Vašingtona prostire se Mega City One – ogromna metropola puna nasilja, sa više od 400 miliona prestravljenih stanovnika. Red u urbanom haosu pokušavaju da uvedu samo Sudije (The Judges), predstavnici zakona, porotnici, sudije i egzekutori – sve u jednom.

Vrhovni sudija šalje Dreda i još nekoliko Sudija, u misiju tokom koje će testirati početnicu, moćnu vidovnjakinju, Kasandru Anderson. Sudije kreću prema naizgled rutinskom ubistvu u zloglasnom mega-bloku Drvo Breskve, visokom 200 spratova, u kome vlada nemilosrdni klan Ma-Ma. Kada pokušaju da uhapse jednog od glavnih ubica klana, Ma-Ma zatvara celu zgradu i naređuje lov na Sudije. Tako će se njih dvoje, iskusni Dred i početnica Kasandra, naći u opakoj i bespoštednoj borbi za preživljavanje…

Svet budućnosti osmislili su John Wagner i Carlos Ezquerra još 1977. godine i on se od tada samostalno razvija. Bezbrojne priče i likove National Comics Awards nagradio je titulom najboljeg britanskog stripa i najboljeg svetskog stripa ikad. Prvi film po ovom stripu snimljen je 1995. godine, a glavne uloge tumačili su Sylvester Stallone i Armand Assante. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.