Naslovna » Izlasci » Festivali » Treći beogradski festival cveća u parku Manjež

Treći beogradski festival cveća u parku Manjež

Beogradski festival cveća, treći po redu, održaće se u subotu i nedelju, 22. i 23. septembra od 10.00, u parku Manjež.

Ova manifestacija izložbenog, edukativnog i zabavnog tipa okupiće veliki broj učesnika sa ciljem da inicira obnovu i zaštitu parkova i zelenih površina kao preduslov za kvalitetniji život u gradovima.

Veliki broj učesnika čiji je rad inspirisan prirodom, cvećem, zaštitom životnog okruženja, savremenim ekološkim konceptima u urbanog razvoja, predstaviće projekte i inicijative u sedam festivalskih zona – osVRT, VRT VRTova, VRTeška, VRToglavica, VRTlog, izVRTanje i VRTić. U fokusu ovogodišnje zone osVRT postavljene su teme u domenu organske proizvodnje, socijalnog preduzetništva, otvorenih javnih prostora i prostora po meri deteta o kojima će diskutovati stručnjaci, prestavnici institucija i NVO u amfiteatru Muzičke akademije. Pored toga, posetioce očekuje niz pratećih sadržaja, kao što su izložbe, muzički program, otvoreni bioskop, performans, čas joge na otvorenom i mnoga iznenađenja.

Beogradski festival cveća u saradnji sa partnerima pokreće i nove ekološke akcije. Tako će svi oni koji donesu pet praznih tetrapak ambalaža dobiti na poklon biljku. Roditelji i deca mogu učestvovati u kreativnim radionicama, gde će naučiti da tetrapak ambalaža nije otpad, već da pravilnim i kreativnim postupanjem sa njom štite životno okruženje od suvišnog otpada i iscrpljivanja resursa, i daju joj novu vrednost. Takođe, uživajući u kafi i drugim aromama u zoni opuštanja – izVRTanje posetioci se mogu uključiti u akciju podrške ozelenjavanja ulične galerije u Čavketovom prolazu.

Treći beogradski festival cveća realizuje se uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine, opštine Savski venac, JP „Srbijašume“, JKP „Gradsko zelenilo“, „Tetra paka“, „Donkafea“, „Superdota“ i drugih partnera i prijatelja manifestacije. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.