Naslovna » Izlasci » Sport » Trka gluvih Beograda „Ada 2012“

Trka gluvih Beograda „Ada 2012“

Povodom Međunarodne nedelje gluvih i „Evropske nedelje mobilnosti“, biće organizovana jedanaesta Trka gluvih Beograda „Ada 2012“ na Adi Ciganliji, koja ima tradicionalni karakter, a pokrovitelj je Skupština grada.

Startni cilj trke je u 9.00, kod Okruglog kupatila, a trči se na stazi dugoj 7,7 kilometara. Najbrži takmičari dobijaju diplome, a prvi koji stigne na cilj pehar. U trci učestvuje oko 300 članova Gradske organizacije gluvih, učenika Škole za gluve i nagluve „Stefan Dečenski“ i Škole za gluvu decu „Radivoj Popović“ iz Zemuna, gluvih iz drugih gradova, poput Kragujevca, Valjeva. Trku sude atletske sudije Olivera Simić, Franjo Mihelić i Srđan Žikić.

Posle trke održaće se kratak kurs prve pomoći članovima organizacije, koji se odnosi na zastoj srčanog rada, a edukatori su članovi Udruženja studenata medicine Univerziteta u Beogradu, koji će se prevoditi gluvima na znakovni jezik. Nakon toga na sportskim tribinama Ade Ciganlije održaće se „Igre bez granica“, takmičenje u odbojci, rukometu i drugo.

Rekreacija i sport kod gluvih predstavlja jedan vid rehabilitacije, te je važno da velik broj učesnika bude uključen. Iz godine u godinu sve je više takmičara. (Beoinfo)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.