Naslovna » Izlasci » Sport » Trofej Beograda 2012: Sportski ples

Trofej Beograda 2012: Sportski ples

U Centru za kulturu i sport „Šumice“ u subotu i nedelju, 29. i 30. septembra, biće održan „Trofej Beograda 2012“ u sportskom plesu – WDSF International Beo Dence Open.

Na ovom međunarodnom takmičenju učestvovaće oko 500 plesnih parova iz zemlje i sveta. Svečano otvaranje i defile učesnika održaće se u subotu, 29. septembra od 20.00, a zatvaranje je u nedelju, 30. septembra od 22.00. Kvalifikacije će se održavati u dnevnim terminima, a finala od 20.00. Organizatori turnira su Plesni klub „Beo dens“ i plesni savezi Beograda i Srbije, a manifestaciju su podržali Sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo za omladinu i sport.

– Osim plesača iz Evrope, Amerike i sa Bliskog istoka, koji su se takmičili prethodnih godina, Beo Dance Open svojim kvalitetom i značajem privlači sve veći broj vrhunskih svetskih takmičara, te nam ove godine, osim prvaka Danske i viceprvaka Italije i Rusije, dolaze i takmičari sa još dva kontinenta – Australije i Afrike, što je svojevrsna potvrda kvaliteta ovog prvenstva. Plesni parovi iz Južne Afrike i Australije već su potvrdili učešće na ovogodišnjem takmičenju u sportskom plesu. Na truniru će učestvovati i prošlogodišnji pobednici u kategoriji latinoameričkih plesova Damir Halužan i Anna Mashchyts – rekao je Nenad Jeftić, direktor WDSF International Beo Dance Opena.

I ove godine parovi će se nadmetati u deset disciplina: pet latinoameričkih plesova (ča-ča-ča, samba, rumba, pasodoble, jive) i pet standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, sloufoks, kvikstep), kao i u pet uzrasnih kategorija: pioniri (7–11 godina), mlađi omladinci (12–13), omladinci (14–15), stariji omladinci (16–18) i seniori (19–35 godina). (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.