Naslovna » Turizam » Turistička tura „Slatki Beograd“

Turistička tura „Slatki Beograd“

Ljubitelje slatkiša, turiste, ali i sve one Beograđane koji svoj grad žele da upoznaju iz nešto drugačije i ukusnije perspektive, sigurno će obradovati nova turistička tura – „Slatki Beograd“ tokom koje će se upoznavati sa najpoznatijim poslastičarnicama i gastronomskom istorijom grada.

– U šetnji će na deset tačaka biti ispričane priče o različitim delovima grada, ličnostima, zanatima, a uživaćemo i u pekmezu od šljiva, baklavi, sladoledu, čokoladi i torti „moskva šnit“, uz prigodnu priču o istorijatu svake od ovih poslastica. „Slatki Beograd“ je zamišljen tako da zadovolji sva čula, a kako ćemo zbog slatkiša u organizam uneti 500 kalorija, toliko ćemo izgubiti šetnjom po gradu – priča Jovo Anđić, autor programa.

Ova tura za sladokusce i ljubitelje prestonice osmišljena je tako da kroz istoriju slatkiša oslika susret istoka i zapada u Beogradu, ali i da upozna sve zainteresovane sa promenama ukusa i navika, nestajanjem starih i rađanjem novih zanata i zanimanja.

Govoriće se o alvadžijama, kolačarima, lecederima, bombondžijama, bozadžijama, salepdžijama, doldrmdžijama, cukerbekerima, poslastičarima.

Ture će biti organizovane svakog vikenda do 21. oktobra. Polazak je u 11.00 ispred Konaka kneginje Ljubice, promotivna cena je 450 dinara, a svi zainteresovani treba da se prijave na broj telefona 066/056 906. (Večernje novosti)