Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Tuxedomoon u Domu omladine Beograda

Tuxedomoon u Domu omladine Beograda

U subotu, 3. novembra od 21.00, u Domu omladine Beograda (Makedonska 22) agencija Odličan hrčak organizovaće koncert benda Tuxedomoon.

Preko Berlina, Bremena, Ljubljane i Zagreba, post-punk atrakcija Tuxedomoon u okviru jesenje turneje stiže i u salu Amerikana. Ni posle 14 objavljenih albuma i 33 godine postojanja Tuxedomoon ne prestaju da eksperimentišu, da istražuju nove vidove kreiranja i prezentovanja svojih muzičkih ideja. Svojevremeno su važili za simbol elektro-punka, za bend čije su kompozicije bile neizbežne u mračnim klubovima širom planete, a danas su simbol popularne kulture.

Tuxedomoon su pokret, inspiracija za muzičare najoprečnijih žanrova, uvek jedinstveni i drugačiji. Ni jedan od osnivača benda, Blaine L. Reininger, svoju muziku ne može da opiše jednostavno, već kao „art hop trip wave minimalist romantic alternative voodoo robot chainfish music“, što je teško prevesti na bilo koji jezik.

Ulaznice će se prodavati u kafeu Šikarica (Skadarska 22), prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) i na svim Eventim prodajnim mestima po ceni od 1.400 dinara (od 24. septembra do 14. oktobra), 1.600 dinara (od 15. oktobra do 2. novembra), odnosno 1.800 dinara na dan koncerta. (danubeogradu.rs)