Naslovna » BG svaštara » Ekologija » „urBINizacija“ na Adi Ciganliji – spoj umetnosti i ekologije

„urBINizacija“ na Adi Ciganliji – spoj umetnosti i ekologije

Na prostoru Ade Ciganlije, kod Centra vodenih sportova, 22. i 23. septembra, biće realizovan projekat „urBINizacija“, u okviru promocije održivog razvoja.

Prvog dana biće organizovan edukativni trening na temu uticaja urbanog dizajna na upravljanje otpadom i reciklažu. Broj učesnika je ograničen, a zainteresovani se mogu prijaviti OVDE.

Druga aktivnost, kreativna radionica oslikavanja kanti, realizovaće se 23. septembra od 10.00, na otvorenom prostoru Ade Ciganlije, ispred Centra vodenih sportova. Radionica je otvorena za sve zainteresovane posetioce. Ideja je da se na inovativan, zabavan i kreativan način približi ljudima ideja o održivom razvoju i reciklaži. Tema je redizajn postojećih kanti koje bi posle toga postale reciklažne kante. Redizajn obuhvata njihovo oslikavanje i korišćenje adekvatne ambalaže koja bi od običnih načinila reciklažne kante za papir, metal i plastiku. Atraktivnost novih, redizajniranih, kanti bi vizuelnim putem prenosila poruku o reciklaži, inspirisala građane da ih koriste i razviju ekološku svest.

Posetioci će imati priliku da iskažu kreativnost i delovanjem na radionici pokažu stav o značaju zaštite životne sredine. Rezultat radionice, redizajnirane kante za reciklažu, biće trajno postavljene na prostoru Ade Ciganlije kako bi poruka njihovih stvaralaca nastavila da živi. „urBINizacija“ je pobednički projekat studenata Arhitektonskog fakulteta osnivača Udruženja građana „Urban Eco Architects“ – UECA, na konkursu „Odgovorni mladi – održiva budućnost“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.