Naslovna » Izlasci » Izložbe » XX Bijenale tapiserije 2012.

XX Bijenale tapiserije 2012.

Do 28. septembra u Konaku kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8) održava se XX Bijenale tapiserije u organizaciji Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a. Tema je „Panorama“.

Jubilarno XX Bijenale tapiserije izazovna je prilika za osmatranje i promišljanje. Tradicionalna osnova, transformacija klasičnog u kombinovani medij i upliv nove generacije umetnika obeležili su prethodnih četrdeset godina. Upravo taj dualizam iskustvenog kontinuiteta i inovativnih kretanja predstavlja panoramu savremene umetnosti tapiserije.

U saopštenju piše: „Kao što svet koji nas okružuje oblikuje učesnika i posmatrača, tako i umetniku postavlja pitanja na koja samo on može dati odgovor. U kom se pravcu krećemo, da li to možemo predvideti i gde je naša uloga u svemu tome? Da li se možemo osloniti na iskustvo, ili moramo istraživati, ili čak rizikovati? Budnost koja se od nas očekuje uvlači nas u panoramu sopstvenih projekcija. Ali, u tome je odgovor, zar ne?“

Učesnici su Gorjana Ajzinberg, Aleksandra Bogićević, Ivana Bugarinović, Agneš Budžarov, Tamara Vasiljević, Maja Gecić, Sofija Di Garofani (po pozivu), Jasna Dulić Grujić (po pozivu), Daliborka Đurić, Dragan Jankov (po pozivu), Divna Duca Milivojević, Slađana Milojević, Vesna Milunović, Milica Mirković, Izabela Mitić, Nataša Krstić, Snežana Pešić Rančić, Sonja Rosić, Marija Tasovac, Zlatko Cvetković. Kustos izložbe je dr Dijana Milašinović Marić. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.