Naslovna » BG servis » Završena kupališna sezona na Adi Ciganliji

Završena kupališna sezona na Adi Ciganliji

Posle tri meseca završena je letnja kupališna sezona na Adi Ciganliji, koju je obeležio veliki broj kupača i, pre svega, dobijanje „Plave zastave“, svetskog prestižnog priznanja za kvalitet usluge.

Savsko jezero je i ovog leta bilo glavno mesto okupljanja i zabave Beograđana, a prosečna dnevna posećenost tokom najtoplijih dana prelazila je i 150.000 posetilaca. Ovogodišnju kupališnu sezonu, osim velikog broja posetilaca, obeležilo je i mnoštvo besplatnih sadržaja koje je JP „Ada Ciganlija“ uvrstilo u svoju šaroliku ponudu.

– Po broju posetilaca koji su ovog leta odabrali Adu Ciganliju kao mesto za odmor i rekreaciju, možemo s ponosom reći da je i ova sezona ispunila očekivanja. Naši posetioci su imali na raspolaganju veliki broj besplatnih sadržaja kao što su obuka u plivanju, vaterpolu, škola rolera, američkog fudbala za mlađe, dok su stariji posetioci uživali u jogi, fitnesu, vežbama u trim-parku i ronjenju. Ovu sezonu obeležila je i „Plava zastava,“ kojom se Ada Ciganlija svrstala među najlepše svetske plaže – istakao je zamenik direktora JP „Ada Ciganlija“ Robert Đukić i dodao da će to preduzeće nastojati da zadrži visoke standarde i u narednim godinama.

Sezonu koja je za nama obeležio je i bogat kulturni i umetnički program. U saradnji sa Izdavačkom kućom „Knjiga komerc“ najmlađi sugrađani imali su prilike da tokom avgusta uživaju u „Pričaonici“, još jednom besplatnom sadržaju, gde su uživali u pripovedanju najlepših bajki. „Pričaonica“ je bila prilagođena i deci sa oštećenim sluhom, a mališani su imali priliku i da savladaju osnove engleskog jezika.

Manifestacija „Umetnost na otvorenom – Ada art“ pretvorila je Adu Ciganliju u veliku umetničku galeriju na otvorenom, dok je drugi po redu festival „Momin krug“ okupio veliki broj poštovalaca dela čuvenog Mome Kapora. Organizacijom manifestacija posvećenih umetnosti i kulturi, Ada Ciganlija je pored toga što je oaza sporta i dobre zabave, postala mesto gde se slavi lepota i umetnost.

Uz podršku gradskih službi, Komunalne policije, Hitne pomoći i Policijske uprave za grad Beograd postignuti su dobri rezultati i u pogledu bezbednosti, čime je nastavljen trend postavljen prethodnih godina, a spasilačka služba je uspešno intervenisala čak 44 puta. (Beoinfo)