Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Zvanično otvoren hotel „Metropol Palace“

Zvanično otvoren hotel „Metropol Palace“

Metropol Palace (Bulevar kralja Aleksandra 69), najpoznatiji hotel nekadašnje Jugoslavije, otvorio je vrata za svoje prve posetioce.

„Danas smo za naše goste otvorili lobi, lobi bar, restoran, banket salu, kao i spratove sa sobama u glavnoj zgradi hotela. Siguran sam da će ovaj ikonički hotel ponovo biti mesto u kojem će se Beograđani, ali i ljudi iz celog sveta rado sretati, družiti i uživati u onome što im Metropol Palace pruža“ – istakao je Gerasimos Perdikaris, generalni menadžer hotela.

Iako po svojoj spoljašnosti identičan kao nekadašnji „Metropol“, hotel odiše jednom novom linijom prefinjenog stila. Spoj savremenog arhitektonskog stvaralaštva i poštovanje tradicionalnih arhitektonskih i umetničkih vrednosti nekadašnjeg „Metropola“ je ono što ovaj hotel zapravo čine jedinstvenim na našem, ali i svetskom tržištu.

Hotel pored potpune funkcionalnosti odiše luksuzom i elegancijom. Enterijer novog Metropola povezuje fantastičnu i jedinstvenu istoriju hotela s modernim umetničkim i najsavremenijim tehnološkim detaljima, stvarajući unikatan i zapanjujuć enterijer, istovremeno miran i uzbudljiv. Hotel je projektovan tako da ima najveci banket prostor u Beogradu, predviđen za sve vrste dešavanja.

Brojni velikani, državnici, političari, svetski poznati glumci, reditelji, filmske dive i muzičari koji su bili redovni gosti hotela „Metropol“ obeležili su 55 godina dugu i bogatu istoriju, koja će nastaviti da živi i da se oblikuje i u novom hotelu Metropol Palace. Sofija Loren, Elizabet Tejlor, Luj Armstrong, Kirk Daglas, Robert de Niro… samo su neki koji su učestvovali u oblikovanju duha ovog hotela. (BizLife)

[slideshow id=10]