Naslovna » Izlasci » Festivali » 18. Festival autorskog filma od 28. novembra do 4. decembra
Cezar mora da umre
Cezar mora da umre

18. Festival autorskog filma od 28. novembra do 4. decembra

Festival autorskog filma održaće se ove godine osamnaesti put od 28. novembra do 4. decembra u DOB, Dvorani KCB, bioskopima „Fontana“ i „Cineplexx Delta City“, Muzeju Jugoslovenske kinoteke, bioskopu DKSG i drugim gradskim prostorima.

Na kultnom festivalu umetničkog filma publici će biti predstavljen raznovrstan program sačinjen od pobednika svetskih filmskih festivala, novih ostvarenja reditelja koji publika festivala voli i odlično poznaje, kao i zanimljivih filmova koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu.

Tako će publika 18. Festivala autorskog filma imati priliku da vidi pobednika Berlinskog filmskog festivala, ostvarenje „Cezar mora da umre“ braće Vitoria i Paola Tavijanija. Ovaj film, čija priča prati grupu stvarnih osuđenika koji u zatvoru pripremaju Šekspirovu predstavu „Julije Cezar“, nagrađen je i priznanjem Ekumenskog žirija festivala u Berlinu.

Jedno od iznenađenja festivala je omnibus „7 dana u Havani“ sastavljen od priča sedam sjajnih reditelja među kojima su Hulio Medem, Gaspar Noe, Huan Karlos Tabio i Elija Sulejman, kao i, poznatiji kao glumac, Benisio del Toro. U ovom omnibusu, koji je svojevrstan omaž Kubi, jednu od uloga igra i Emir Kusturica. Publika FAF-a imaće priliku da vidi i novi film francuskog reditelja Leosa Karaksa, „Sveti motori“, sa Evom Mendes, Kajli Minog i Mišelom Pikolijem u glavnim ulogama. Posle 13 godina pauze Karaks se vratio filmu, a „Sveti motori“ je na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu nagrađen Nagradom mladih kritičara.

U programu festivala naći će se nova ostvarenja Gzavijea Dolana, Kristijana Munđiua, Karlosa Rejgadasa, a kao i svake godine osim glavnog programa deo festivala biće i brojni prateći filmski i ostali umetnički programi. (danubeogradu.rs)

PROGRAM

CENE

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.