Naslovna » BG svaštara » BG Fashion » 32. Belgrade Fashion Week

32. Belgrade Fashion Week

Belgrade Fashion Week, najznačajniji modni projekat u ovom delu Evrope, trideset i drugi put održaće se u periodu od 26. oktobra do 3. novembra.

Kampanja ovog Fashion Week-a je u znaku modela sestara Proković, koje svojom izložbom na 32. BFW-u obeležavaju 20 godina rada tokom kojih su postale jedan od najprepoznatljivijih i najznačajnijih modnih činilaca ne samo u našoj zemlji, nego i u regionu. Kroz autorske revije organizatori će široj javnosti prezentovati veliki talenat i kreativne ideje najznačajnih domaćih dizajnera, ali i mladih kreatora koji su tek na početku karijere.

Jedna od glavnih misija Beogradske nedelje mode jeste upravo otkrivanje i afirmisanje mladih talenata tako da će i ovoga puta značajan deo programa biti posvećen mladim i još neafirmisanim dizajnerima poput studenata najprestižnijih umetničkih i modnih akademija Mod’Art, FPU, ALU i Accademia del Lusso. Paralelno sa tim programom predstaviće nam se i velike domaće modne kuće, kao i najpoznatiji svetski brendovi.

Jedan od najzanimljivijih delova Nedelje mode svakako će biti i program pod nazivom „Zona 45“ koji simbolizuje regionalnu modnu scenu koju obeležava 45. geografski meridijan koji prolazi kroz Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, zemlje koje su trenutno uključene u projekat. Cilj ovog projekta je okupljanje i kvalitetno predstavljanje najpoznatijih regionalnih modnih dizajnera u sklopu lokalnih „nedelja mode“ sa željom da se najtalentovaniji pojedinci upoznaju sa širom publikom kao i razvoj regionalne modne scene uopšte. Takođe, ekskluzivitet predstojeće Nedelje mode je i gostovanje Stefana Siegela osnivača portala „Not just a label“, jednog od najpoznatijih i najuticajnijih modnih sajtova u svetu. „Not just a label“ nije običan portal za online kupovinu, već vodeća svetska modna platforma za promociju pionira savremenog modnog dizajna.

Zbog svega ovoga, kao i zbog mnogo iznenađenja 32. Fashion Week u Beogradu predstavlja najvažniju stavku u jesenjoj agendi svih modnih poslenika, ali i ljubitelja mode. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.