Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 38. Sajam pčelarstva u Tašmajdanskom parku

38. Sajam pčelarstva u Tašmajdanskom parku

Sajam pčelarstva tradicionalno će biti održan od 4. do 7. oktobra u Tašmajdanskom parku, pod pokroviteljstvom grada, najavio je zamenik predsednika Skuštine grada Beograda Zoran Alimpić.

On je istakao da se 38. manifestacija dešava u rekonstruisanom Tašmajdanskom parku, oazi prirode u centru Beograda, gde će se i ove godine okupiti najbolji pčelari iz Beograda i Srbije.

– Građani će, osim što će moći da nabave odlične pčelinje proizvode, biti u prilici i da se lično upoznaju sa proizvođačima meda i radom pčelarskih organizacija. Beograd ne samo da je veliko tržište i potrošač meda već i značajan proizvođač pčelinjih proizvoda, što treba podržati – ukazao je Alimpić na konferenciji za novinare u pres-sali gradskog parlamenta.

Predsednik organizacionog odbora sajma i zamenik predsednika Društva pčelara „Beograd“ Živorad Todorović dodao je da će se na sajmu predstaviti 120 izlagača meda i nešto više od 50 izlagača pčelarske opreme. On je najavio da će manifestaciju posetiti i nekoliko hiljada pčelara iz cele Srbije, regiona, kao i pčelari iz Poljske i Bugarske.

U okviru sajma, kako je najavio, održaće se i nekoliko propratnih događaja, kao što je predavanje na temu „Pčelinjim prozvodima do zdravlja“ ( petak, 5. oktobar u 12.00). Takođe, očekuje se i organizovana poseta učenika beogradskih škola, kako bi se najmlađoj populaciji ukazalo na značaj meda za ljudski organizam, zaključio je Todorović.

Predsednik Beogradskog udruženja pčelara Vladimir Ignjatović podsetio je da područje Srbije i Balkana predstavlja jedno od najmedonosnijih područja u svetu, dok je med po kvalitetu izuzetno dobar i sa prostora Subotice, kao i Vranja, ali i sa područja Beograda.

Cena meda će ove godine biti od 500 do 700 dinara za kilogram, najavili su organizatori. (Beoinfo)