Naslovna » Izlasci » Film » Asteriks i Obeliks u Britaniji (Astérix et Obélix: Au service de Sa Majesté)
Asteriks i Obeliks u Britaniji
Asteriks i Obeliks u Britaniji

Asteriks i Obeliks u Britaniji (Astérix et Obélix: Au service de Sa Majesté)

Cinemania 2012 počinje u sredu, 24. oktobra od 20.00, projekcijom filma “Asteriks i Obeliks u Britaniji” (Astérix et Obélix: Au service de Sa Majesté). Novi film Laurenta Tirarda prikazivaće se u bioskopima od 25. oktobra.

U novoj epizodi popularnog serijala o najpoznatijim Galima u istoriji, tačnije u istorije stripa (i filma), glavne uloge tumače Gérard Depardieu, Edouard Baer, Fabrice Luchini, Catherine Deneuve, Valérie Lemercier.

Godina je 50 p. n. e. a Cezar je gladan novih osvajanja. Kao vođa slavnih legija, odlučiće da napadne ostrvo koje se nalazi na samom kraju poznatog sveta, misterioznu zemlju pod imenom Britanija. Pobeda je brza i zagarantovana. Mada… Jedno maleno selo uspeva da se odbrani, ali snaga meštana polako jenjava, pa će Kordelija, kraljica Britanaca, odlučiti da pošalje vernog oficira Odmereniksa da potraži pomoć od Gala, u još jednom malenom selu koje je poznato po svom otporu prema najezdi Rimljana.

U tom selu, Asteriks i Obeliks već imaju pune ruke posla. Njihov starešina im je poverio zadatak da od Plašiviksa, njegovog dosadnog nećaka koji je nedavno došao iz Lutecije, naprave pravog muškarca. A njihov zadatak nije ni približno završen. Kad Odmereniks dođe po pomoć, Gali će odlučiti da mu daju bure s njihovim čuvenim magičnim napitkom. Asteriks i Obeliks će ga ispratiti do Britanije, zajedno sa Plašiviksom. Uostalom, putovanje će pružiti izvanrednu priliku da završe obuku mladog čoveka. Nažalost, nikad ne ide sve po planu… (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.