Naslovna » Izlasci » Film » Asteriks i Obeliks u Britaniji (Astérix et Obélix: Au service de Sa Majesté)
Asteriks i Obeliks u Britaniji
Asteriks i Obeliks u Britaniji

Asteriks i Obeliks u Britaniji (Astérix et Obélix: Au service de Sa Majesté)

Cinemania 2012 počinje u sredu, 24. oktobra od 20.00, projekcijom filma “Asteriks i Obeliks u Britaniji” (Astérix et Obélix: Au service de Sa Majesté). Novi film Laurenta Tirarda prikazivaće se u bioskopima od 25. oktobra.

U novoj epizodi popularnog serijala o najpoznatijim Galima u istoriji, tačnije u istorije stripa (i filma), glavne uloge tumače Gérard Depardieu, Edouard Baer, Fabrice Luchini, Catherine Deneuve, Valérie Lemercier.

Godina je 50 p. n. e. a Cezar je gladan novih osvajanja. Kao vođa slavnih legija, odlučiće da napadne ostrvo koje se nalazi na samom kraju poznatog sveta, misterioznu zemlju pod imenom Britanija. Pobeda je brza i zagarantovana. Mada… Jedno maleno selo uspeva da se odbrani, ali snaga meštana polako jenjava, pa će Kordelija, kraljica Britanaca, odlučiti da pošalje vernog oficira Odmereniksa da potraži pomoć od Gala, u još jednom malenom selu koje je poznato po svom otporu prema najezdi Rimljana.

U tom selu, Asteriks i Obeliks već imaju pune ruke posla. Njihov starešina im je poverio zadatak da od Plašiviksa, njegovog dosadnog nećaka koji je nedavno došao iz Lutecije, naprave pravog muškarca. A njihov zadatak nije ni približno završen. Kad Odmereniks dođe po pomoć, Gali će odlučiti da mu daju bure s njihovim čuvenim magičnim napitkom. Asteriks i Obeliks će ga ispratiti do Britanije, zajedno sa Plašiviksom. Uostalom, putovanje će pružiti izvanrednu priliku da završe obuku mladog čoveka. Nažalost, nikad ne ide sve po planu… (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.