Naslovna » BG servis » Beograd obeležava Evropsku nedelju lokalne demokratije
Evropska nedelja lokalne demokratije
Evropska nedelja lokalne demokratije

Beograd obeležava Evropsku nedelju lokalne demokratije

Grad Beograd i ove godine obeležava Evropsku nedelju lokalne demokratije (ENLD), godišnju panevropsku manifestaciju, koju istovremeno obeležavaju lokalne vlasti u svim državama članicama Saveta Evrope u cilju širenja znanja o lokalnoj demokratiji i promovisanja demokratskog učešća na lokalnom nivou.

– Tema ovogodišnje ENLD je povezivanje lokalnih zajednica za snažniju angažovanost u zaštiti ljudskih prava. To znači da će se predstavnici lokalnih samouprava širom Evrope u ovoj nedelji angažovati na promovisanju kulture poštovanja ljudskih prava, tolerancije, pristupa javnim službama, pogotovo manje zastupljenih grupa stanovništva. Tim povodom tokom cele nedelje organizovaćemo promotere koji će na više mesta u Knez Mihailovoj ulici razgovarati sa građanima o značaju lokalne demokratije i učešća u procesu donošenja odluka – izjavio je Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima.

ENLD se obeležava u nedelji oko 15. oktobra jer je na taj dan 1985. godine usvojena Evropska povelja o lokalnoj samoupravi.

Organizator i koordinator aktivnosti tokom obeležavanja ENLD je Agecnija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima. Ovo je treća godina kako grad Beograd obeležava ENLD. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.