Naslovna » Izlasci » Festivali » Bogat prateći program na Beogradskom džez festivalu

Bogat prateći program na Beogradskom džez festivalu

Beogradski džez festival (BJF), koji će biti otvoren sutra u Sava centru, osim eminentnih autora tog zvuka iz zemlje i inostranstva, obeležiće i bogat prateći program.

Kao uvertira 28. manifestacije, u holu sale Amerikana, od 13.00, biće otvorena izložba „Balkan Impressions“, povodom obeležava tri decenije začetka world muzike u Srbiji. U nastavku svečanosti na istom mestu, od 13.30, biće održana promocija albuma Jovana Maljokovića i „Balkan Salsa Banda“ – „Korak do sna“.

Promocija stripa „Billie Holiday“ biće priređena od 18.30 u holu isped Velike sale. Učestvuju Momčilo Rajin i Mićun Ristić, uz moderatorstvo Sare Bujak.

U džez klubu „Čekaonica“, smeštenom na krovu zgrade BIGZ-a, večeras od 21.00 biće upriličen Official Intro Jam Session, dok će 26. i 29. oktobra na istom mestu, od dva sata posle ponoći, biti organizovan „BJF After Party“, sa najlepšim pogledom na sve beogradske mostove.

Beogradski džez festival biće održan od 25. do 28. oktobra u renoviranom Domu omladine, kao jedna od 11 manifestacija od posebnog značaja za grad.

Na festivalu će nastupiti 18 muzičkih sastava iz SAD, Evrope i naše zemlje. Svečano otvaranje zakazano je za četvrtak, 25. oktobar, u 19.30 u Sava centru, kada su predviđena dva koncerta: Darkvud Dab i Bisera Veletanlić i projekat istaknutih američkih muzičara, kojim obeležavaju dve decenije od smrti legendarnog Dejvisa Majlsa. (Beoinfo)

loading...