Naslovna » BG servis » Dan opštine Vračar – 14. oktobar 2012.

Dan opštine Vračar – 14. oktobar 2012.

U nedelju, 14. oktobra od 18.00, u Njegoševoj 77 održaće se svečani skup povodom Dana opštine Vračar.

Dan opštine se već tradicionalno obeležava svečanim skupom odbornika Skupštine, poslovnih saradnika, članova obnovljenog Društva za ulepšavanje Vračara, predstavnika nevladinog sektora, zvanica iz sveta kulture, nauke i umetnosti.

Negujući tradiciju i ciljeve Društva za ulepšavanje Vračara predsednik opštine Branimir Kuzmanović dodeliće priznanja građanima Vračara koji su svojim delima doprineli dobrobiti građana i afirmaciji opštine i zemlje.

Na svečanom skupu biće predstavljena knjiga „Vračar i njegovi žitelji“, autora Slobodana Aranđelovića, čiji je izdavač opština Vračar. U knjizi su objavljeni razgovori sa osobama različitih profesija, na šarmantan i zanimljiv način ispričane su pojedinačne lične i porodične sudbine i saznanja. Na skupu će nastupiti Hor „Vračarski solisti“, Jovan Maljoković i Ljubomir Dimitrijević sa konsortom flauta „Jakov Srejović“.

U ponedeljak, 15. oktobra organizuje se program za najmlađe Vračarke i Vračarce. U svečanoj sali Opštine biće izvedena predstava za decu „Igorova magija“, koju izvodi jedan od najuspešnijih mađioničara Igor Trifunov.

Pre nekoliko dana, otvaranjem izložbe slika i crteže Mihaela Milunovića „Senke sveta“ počelo je ovogodišnje obeležavanje 14. oktobra – Dana opštine Vračar. (danubeogradu.rs)