Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Depeche Mode na Ušću 19. maja 2013.

Depeche Mode na Ušću 19. maja 2013.

Zvanično je potvrđeno da će Depeche Mode 19. maja 2013. održati koncert na Ušću. Prodaja ulaznica za koncert počinje 29. oktobra tačno u podne putem sajta Gigstix.com. Za najbrže fanove u prodaji će biti najjefitinije ulaznice po promotivnoj ceni od 2.990 dinara. Kada se promotivne ulaznice rasprodaju regularna cena za parter iznosiće 3.990 dinara. U prodaji će biti i ulaznice za fan pit po ceni od 5.990 dinara, takođe u ograničenom broju, kao i VIP ulaznice koje će iznositi 9.900 dinara. Pored online kupovine na sajtu Gigstix.com, ulaznice će biti dostupne i u Corner šopovima širom Srbije.

Dave Gahan je na konferenciji za novinare poručio fanovima u Srbiji, zbog otkazivanja koncerta 2009: „Izvinite. Takav je život, takve stvari se dešavaju, moraš se boriti sa udarcima. Mi ćemo se sledeće godine svakako iskupiti publici u Srbiji na najbolji mogući način!“

Bend koji ima više od sto miliona prodatih primeraka albuma i singlova, u srpsku prestonicu dolazi u okviru svetske turneje „Depeche Mode World Tour 2013-2014“. Ovom turnejom promovišu svoj trinaesti studijski album koji će biti objavljen početkom 2013. godine.

Pevač sastava Depeche Mode Dave Gahan (Dejv Gahan) ranije je izjavio da imaju 20 demo pesama i da album producira Ben Hillier (Ben Hilijer), zajedno sa klavijaturistom, gitaristom, pevačem i glavnim kompozitorom Martinom Gorom (Martin Gore).

Inače, najuspešniji elektronski bend u muzičkoj istoriji nije održao najavljen koncert u Beogradu 20. maja 2009. na Ušću. Zbog bolesti Dejvida Gahana bili su primorani da otkažu svirke u Atini, Istanbulu, Bukureštu, Sofiji, Beogradu, Zagrebu, Varšavi, Rigi i Viljnusu. Pevač je 12. maja 2009. pretrpeo težak napad gastroenteritisa, a u bolnici mu je otkriven i maligni tumor bešike, koji je uspešno uklonjen.

Pored koncerta u Beogradu, tokom maja 2013. bend će svirati i u Sofiji (12. maj), Bukureštu (15. maj), Budimpešti (21. maj) i Zagrebu (23. maj). (danubeogradu.rs)

Depeche Mode World Tour 2013 »