Naslovna » Izlasci » Festivali » Dokumentarac o Marliju na festivalu Slobodna zona
Marley - dokumentarni film
Marley - dokumentarni film

Dokumentarac o Marliju na festivalu Slobodna zona

Dugo očekivani dokumentarac „Marli“ – o životu legende regea Boba Marlija (Marley), britanskog reditelja i Oskarovaca Kevina Mekdonalda u novembru će biti prikazan i u Beogradu. Posle posetilaca Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, uvid u neobičnan i tajanstven život muzičkog velikana Roberta Neste Marlija imaće i gledaoci filmskog festivala Slobodna zona koji će se od 2. do 7. novembra održati u Dvorani KCB i Domu omladine Beograda.

Slavni reditelj Kevin Mekdonald ovim impresivnim dokumentarcem podigao je spomenik čuvenom muzičaru, a u filmu koristi do sada neobjavljene arhivske snimke sa njegovih koncertnih nastupa, intervjue sa Marlijevim prijateljima, saradnicima i kolegama muzičarima, kao i članovima porodice. Posebno mesto u filmu zauzima i pokušaj atentata na poznatog muzičara kao i njegovi poslednji dani u bolnici.

Bobu Marliju, sinu britanskog oficira i Jamajčanke, muzika je bila način za bekstvo iz bede, a danas je on za milione ljude širom sveta – mit, simbol mira, ljubavi i revolucije duha i njenog krika protiv zla i nepravde. Muziku koju je Marli stvarao karakteriše posebna mistika i neponovljiva energija. Ovaj čarobnjak na gitari je proslavio rege muziku u svetu, a njegove pesme postale su klasika tog muzičkog žanra. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.