Naslovna » BG svaštara » Ekologija » EcoWeek 2012 u Beogradu

EcoWeek 2012 u Beogradu

Projekat „EcoWeek 2012“ biće realizovan od 26. do 30. novembra u Domu omladine Beograda (Makedonska 22) i još nekoliko lokacija u gradu. Organizator je nevladina organizacija Ecoist.

EcoWeek je osnovan u Grčkoj 2005, a danas je aktivan u mnogim gradovima u Evropi i na Bliskom Istoku: Solun, Atina, Milan, Rim, Krakov, Kopenhagen, Tel-Aviv i drugi. Biće organizovana predavanja i radionice za mlade profesionalce i studente koji rade na pravim projektnim rešenjima, promovišući inovativni i održivi dizajn.

Na prvom EcoWeeku u Srbiji, učesnici će se baviti stvarnim projektima na postojećim lokalitetima u Beogradu. Ovo će biti prilika da se diskutuje i nauči više o različitim aspektima održivih objekata, da se dođe do umrežavanja i radi u međunarodnim grupama sastavljenim od domaćih i stranih studenata i stručnjaka, kao i da se steknu nova znanja i iskustva. Ključni predavač događaja biće višestruko nagrađivani arhitekta održive gradnje iz Francuske Françoise-Hélène Jourda. Ona je dizajnirala prvi poslovni objekt sa pozitivnim energetskim bilansom u Francuskoj. (danubeogradu.rs)