Naslovna » Izlasci » Sajmovi » EUNIK na 57. Sajmu knjiga

EUNIK na 57. Sajmu knjiga

EUNIK u Srbiji, evropski kulturni instituti u Beogradu, nastupiće po šesti put zajedno na beogradskom Međunarodnom sajmu knjiga u Hali IIa. U periodu od 21. do 28. oktobra predstaviće se Austrijski kulturni forum, Francuski institut, Goethe-Institut, Institut Servantes i British Council.

Ove godine štand EUNIK-a biće posvećen dečjoj i književnosti za mlade. Zainteresovani posetioci imaće priliku, u toku trajanja sajma, da se na jednom mestu informišu o radu i mogućnostima koje pružaju inostrani kulturni instituti u Beogradu. Ove godine aktivnostima na sajmu pridružiće se i Ambasada Švedske i Portugala.

Članovi EUNIK tima odlučili su ove godine da, osim pružanja informacija zainteresovanim posetiocima, organizuju i program posvećen dečjoj i književnosti za mlade.

U ponedeljak, 22. oktobra od 12.00 do 14.00, održaće se pozorišni performans „Fairytales“ u izvođenju glumice Drage Ćirić i Teodore Živanović. Ova „predstava“ obrađivaće dva motiva koja su zajednička za celokupnu dečju književnost i koji su oslonac brojnih evropskih bajki: motivi ljubavi i pravde.

U nedelju, 28.oktobra od 12.30 do 14.30, umetnica Sanja Prvulović održaće umetničku radionicu „Collage book“. Umetnica će sa decom izraditi kolažnu knjigu sa slikama, rečima i crtežima… a sve to inspirisano likovima, zapletima i pričama iz književnosti. Ova posebna knjiga će, kada bude završena, biti redom izlagana po kulturnim centrima članovima mreže EUNIK Srbija.

Pored kulturnih aktivnosti posvećenih deci EUNIK Srbija je pripremio i promotivni materijal namenjen deci, pre svega njihovoj zaštiti u saobraćaju.

Pored zajedničkih kulturnih aktivnosti svaki centar organizovaće i pojedinačne aktivnosti na zajedničkom štandu o kojima se možete informisati na Internet stranicama instituta. (danubeogradu.rs)

loading...