Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Gala koncert u Kolarcu: Ladies in Lavender

Gala koncert u Kolarcu: Ladies in Lavender

Premijerno u Beogradu, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine (Studentski trg 5), 13. novembra od 20.00, biće održan koncert „Ladies in Lavender“. Biseri violinske literature i najlepše teme filmske muzike u obradi za violinu i kamerni orkestar izvešće violinista Jovan Kolundžija i orkestar Gudači Sv. Đorđa.

Koncert povodom obeležavanja jubileja – dve decenije rada ansambla Gudači Sv. Đorđa – doneće publici neka od najomiljenijih i najizvođenijih dela velikana klasike Sarasatea, Leklera, Sen-Sansa i Krajslera, kao i popularne teme filmske muzike, koje će se po prvi put naći na repertoaru maestra Kolundžije.

Koncert nosi naziv po kompoziciji iz filma „Ladies in Lavender“, čuvenog britanskog autora Najdžela Hesa, a ova dirljiva i nežna muzika je u izvođenju velike violinske zvezde Džošue Bela, pobrala simpatije publike širom sveta. Na koncertu će se naći i Oskarom nagrađena muzika iz filma Stivena Spilberga „Šindlerova lista“, legendarnog američkog kompozitora Džona Vilijamsa, višestrukog dobitnika nagrada Američke filmske akademije, Zlatnog globusa i Gremija (Vilijams je i autor muzike za filmove „Boja purpura“, „Hari Poter“ i „Ratovi zvezda“). O snazi nota koje prate potresnu priču o Holokaustu, govori i podatak da je jedan od najvećih violinista svih vremena, Isak Perlman sa velikim zadovoljstvom prihvatio da za potrebe ovog filma, izvede kompozicije Džona Vilijamsa. (danubeogradu.rs)