Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Informacioni centar EU prvi put na Sajmu knjiga

Informacioni centar EU prvi put na Sajmu knjiga

Informacioni centar Evropske unije, pod slogonom „Evropa otvoreno“, učestvovaće po prvi put na predstojećem Međunarodnom sajmu knjiga od 21. do 28. oktobra, gde će građanima ponuditi publikacije o Evropskoj uniji, predstaviti uspešne izdavačke i umetničke projekte sprovedene uz finansijsku podršku EU u sklopu programa Evropske unije „Kultura 2007-2013“, i upoznati posetioce Sajma sa sajtom EU Bookshop (EU Biblioteka).

Na štandu EU Informacionog centra, koji će biti u Hali 2A, svakodnevno su predviđene brojne aktivnosti – za najmlađe crtanje i bojanke, takmičenje u crtanju, za srednjoškolce kviz o Evropi, a za svu ostalu publiku tu su razgovori sa piscima, prevodiocima i predstavnicima izdavačkih kuća, kao I performansi.

Centralni deo nastupa EU Info centra je promocija EU Biblioteke: to je mogućnost naručivanja knjiga i publikacija o Evropskoj uniji, za sve uzraste – od bojanki do zvaničnih publikacija EU koje posetioci mogu da naruče on-line i za nekoliko dana dobiju besplatno na kućnu adresu. Na štandu EU biće ponuđen i interaktivni kviz dostupan na tač skrinu svim posetiocima Sajma koji će moci da provere svoje znanje o Evropskoj uniji i o Evropi.

Na štandu će na otvaranju sajma, 21. oktobra uveče, nastupiti teatar Mimart koji će izvesti performans. Kao počasni gost, 22. oktobra biće predstavljena književnica Jelena Lengold, dobitnica Evropske nagrade za književnost 2011. Od 23. oktobra do kraja Sajma, od 17.00 do 18.00 na štandu će biti predstavljeni izdanja izdavača i knjige koje su dobile sredstva Evropske unije za prevođenje.

U organizaciji Delegacije EU u Srbiji, posebni gosti EUIC na Sajmu će svakog dana biti đaci III i IV razreda srednjih škola iz Čačka, Beograda, Leskovca, Niša, Kragujevca i Novog Pazara. Oni će od 13.00 do 14.00 učestvovati u kvizu „Zdravo Evropo“ gde će osvojiti lepe nagrade.

Svakog dana od 18.00, posetioci štanda EU Info centra imaće priliku da prate nastupe umetničkih grupa koje su takođe dobile podršku EU za svoje projekte – Mimart teatar, Dah teatar, Malo pozorište „Duško Radović“, a biće predstavljen i Balkanološki institut SANU sa svojim projektom ENaRC – učešće Instituta u Evropskoj mreži za arhivsko istraživanje. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.