Naslovna » Porodica » Deca » „Karneval životinja“ u Beogradskoj filharmoniji

„Karneval životinja“ u Beogradskoj filharmoniji

Pošto je jedan od strateških ciljeva Beogradske filharmonije edukacija najmlađe publike, u koncertnoj sezoni 2012/13. biće realizovana dva ciklusa koncerata posvećenih deci – „Karneval životinja“ Kamija Sen-Sansa i „Vodič kroz orkestar za mlade“ Bendžamina Britna.

Prvi od projekata, Karneval životinja biće izveden od 11. do 19. oktobra u prepodnevnim terminima od 10.00 i 12.00. Dirigent je Milan Nedeljković, soliti su pijanisti Janko Đoković i Ljiljana Vukelja, a narator glumac Ivan Jevtović.

To će, za veliki broj dece, biti jedinstvena prilika da uđu u koncertnu dvoranu i slušaju koncert simfonijskog orkestra. Očekuje se da će „Karneval životinja“ posetiti više od 2.500 hiljade dece iz beogradskih vrtića.

Umesto tradicionalnih satiričnih stihova Ogdena Neša, uz pomoć teatra Rex i manifestacije Pesničenje, Filharmonija je angažovala talentovanu decu iz banatskog sela Crepaja, koja su napisala stihove i nacrtala crteže životinja.

U okviru cene ulaznice od 150 dinara deca su pozvana da posle koncerta u Filharmoniji posete beogradski Zoološki vrt, koji je, kao partner projekta, omogućio deci besplatan ulaz.

Drugi ciklus koncerata, „Vodič kroz orkestar za mlade“, biće na programu Beogradske filharmonije od 25. do 29. marta 2013. godine. (danubeogradu.rs)