Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert u Rexu: Mick Harvey Band

Koncert u Rexu: Mick Harvey Band

U Kulturnom centru Rex (Jevrejska 16), u utorak, 23. oktobra od 21.00, u organizaciji Pop depresije nastupiće Mick Harvey Band.

Legendarni australijski muzičar, Mik Harvi (Mick Harvey), osnivač je grupa Boys Next Door, The Birthday Party, the Bad Seeds, Crime And The City Solution, ali je poznatiji kao desna ruka Nika Kejva (Nick Cave). Takođe, ključni je saradnik, muzičar, producent i prijatelj Pidžej Harvi (PJ Harvey).

Tokom svoje karijere muzičara „iz senke“, koji je poetski svet Nika Kejva obogaćivao zvučnim kulisama i pritom pazio na zvezdu da se ne „zagubi“
negde usput, dva puta je posetio Beograd: svirao je u SKC-u 1990, kao i Beogradskoj areni 2008. godine. Prošle godine je bio gost Palića i oduševio publiku intimnim i strasnim setom pesama. Uz pomoć prijatelja sa Palića, Mik Harvi će nastupiti u prestonici Srbije ove jeseni.

Pored rada na svim muzičkim poduhvatima Nika Kejva i drugih, komponovao je muziku za desetak (uglavnom) nezavisnih filmova i snimio dva albuma s obradama i prepevima pesama Serža Gejnzbura (Serge Gainsbourg) – „Intoxicated Man (1995) i „Pink Elephants (1997)“; od ploče „One Mans Treasure (2005)“ počinje da objavljuje i sopstvene pesme. Album „Sketches from the Book of the Dead“ objavio je 2011. godine uz odlične kritike i divan prijem publike.

Broj mesta u sali je ograničen. Karte su u pretprodaji, u muzičkoj prodavnici Pinball Wizard (TC Eurocentar, Makedonska 30, lok. 15), a prvi tiraž prodavaće se po ceni od 1.500 dinara. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.