Naslovna » Izlasci » Sport » Međunarodni karate turnir u Rakovici u nedelju

Međunarodni karate turnir u Rakovici u nedelju

Na dan opštine Rakovica u nedelju, 14. oktobra od 10.00, u Sportskom centru „Rakovica“ (bivša hala IMR) održaće se Međunarodni turnir u karateu. Organizator je Karate klub „Kanon“, a pokrovitelj opština „Rakovica“, koja na taj način želi da unapredi karate i promoviše sportski duh i zdrav način života među mladima.

Svečano otvaranje finalnog takmičenja počeće u podne. Prijave za turnir podnose se do petka, 12. oktobra. Očekuje se učešće od oko 400 takmičara.

Karate klub „Kanon“ postoji više od jedne decenije, deluje na teritoriji opštine Rakovica, i do sada je kroz njega prošlo više od 500 dece. Klub se razlikuje od ostalih po tome što mu je prioritet motorički razvoj dece. Radi i sa decom sa smetnjama u razvoju. Deca koja treniraju u klubu „Kanon“ učestvovala su na revijalnom delu otvaranja Svetskog prvenstva u karateu pre dve godine u Beogradu. Takođe, karatisti ovog kluba učestvuju na svim većim i manjim turnirima u zemlji i inostranstvu. U poslednje vreme zapažen rezultat ostvarili su na Prvenstvu Balkana održanom u Crnoj Gori, gde su dve karatistkinje „Kanona“, u okviru reprezentacije Srbije, osvojile srebrnu i bronzanu medalju.

Karate klub „Kanon“ je više puta u različitim kategorijama imao državne prvake i prvakinje. (Beoinfo)