Naslovna » Izlasci » Sport » Međunarodni kendo trofej – Prvenstvo Beograda 2012

Međunarodni kendo trofej – Prvenstvo Beograda 2012

Kendo savez Beograda organizovaće međunarodni kendo turnir u SC „Šumice“ (Ustanička 125/I), 27. i 28. oktobra (10.00 – 18.00).

Kendo savez Beograda nastavlja negovanje dugogodišnje tradicije održavanja kendo takmičenja u svetu i Evropi i na taj način Beograd i Srbiju čini delom svih onih gradova i zemalja koje imaju jak sportski ugled. Učestvovaće sportisti iz Evrope u individualnom (prvog dana) i timskom takmičenju (drugog dana).

Počasni gost je Fabrizio Mandia (5. dan), dvostruki evropski šampion (2004. i 2010.). U okviru turnira održava se i polaganje za majstorska i učenička zvanja pod nadzorom istaknutih učitelja kenda iz Japana, Francuske, Belgije, Italije, Rumunije: Matsamura Mitsunori (7. dan), Michel Gueuntleur (7. dan), Jean Piere Labru (7. dan), Shinichi Ishikubo (6. dan) itd.

Kendo, drevnu veštinu japanskih samuraja, vežba više od šest miliona ljudi širom sveta. Kendo je prvi put demonstriran na Olimpijskim igrama u Tokiju 1964, a 1970. je osnovana Međunarodna kendo federacija (FIK) koja se danas sastoji od 60 nacionalnih i regionalnih federacija i članova. Svetski kendo šampionat se od 1965. godine održava svake treće godine.

Organizovanjem kendo takmičenja, seminara i škola Kendo savez Beograda želi da se duh sporta približi ljudima svih generacija, kako bi se njihova interesovanja usmerila ka aktivnostima koje im omogućuju kvalitetniji život, podstiču psihički i fizički razvoj i utiču na ljude tako da im daje podsticaj da i sami učestvuju u negovanju svog duha i tela. (danubeogradu.rs)