Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Sport » Međunarodni kendo trofej – Prvenstvo Beograda 2012

Međunarodni kendo trofej – Prvenstvo Beograda 2012

Kendo savez Beograda organizovaće međunarodni kendo turnir u SC „Šumice“ (Ustanička 125/I), 27. i 28. oktobra (10.00 – 18.00).

Kendo savez Beograda nastavlja negovanje dugogodišnje tradicije održavanja kendo takmičenja u svetu i Evropi i na taj način Beograd i Srbiju čini delom svih onih gradova i zemalja koje imaju jak sportski ugled. Učestvovaće sportisti iz Evrope u individualnom (prvog dana) i timskom takmičenju (drugog dana).

Kendo, drevnu veštinu japanskih samuraja, vežba više od šest miliona ljudi širom sveta. Kendo je prvi put demonstriran na Olimpijskim igrama u Tokiju 1964, a 1970. je osnovana Međunarodna kendo federacija (FIK) koja se danas sastoji od 60 nacionalnih i regionalnih federacija i članova. Svetski kendo šampionat se od 1965. godine održava svake treće godine.

Organizovanjem kendo takmičenja, seminara i škola Kendo savez Beograda želi da se duh sporta približi ljudima svih generacija, kako bi se njihova interesovanja usmerila ka aktivnostima koje im omogućuju kvalitetniji život, podstiču psihički i fizički razvoj i utiču na ljude tako da im daje podsticaj da i sami učestvuju u negovanju svog duha i tela. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.