Naslovna » Porodica » Deca » Novi KidsPatch u Galeriji 12 Hub

Novi KidsPatch u Galeriji 12 Hub

KidsPatch će 13. i 14. oktobra upriličiti svoj tradicionalni jesenji beogradski program koji čine kreativne radionice namenjene najmlađima.

Od 2008. godine, KidsPatch redovno organizuje mini-festival koji je do sada bio predstavljen u Kulturnom centru Rex, Majdanu i Dečijem kulturnom centru. U međuvremenu, ovaj program je u različitim formama gostovao širom Evrope i SAD, kao deo festivalskih programa, pratećih izložbenih programa ili lokalnih kulturnih centara.

Posle zajedničkih radionica u okviru festivala Novo doba u junu ove godine, u okviru oktobarskog programa predstaviće se dva specijalnog gosta – Saša i Nikola Prijić – koji će kroz temu preispitivanja mogućih identiteta koristiti različite medije kako bi mladi učesnici kreirali i vizuelno osmislili svoje specifične avatare, svoj novi, imaginrani i razigrani fizički izgled.

Saša je višemedijski umetnik i grafički dizajner koji je pokrenuo liniju ručno oslikanih majca, i drugih zanimljivih upotrebnih i odvenih predmeta. Kreira jedinstvene maske i objekte od papira, a veliko iskustvo u radu sa decom stekao je u Tokiju gde je više godina živeo i radio u okviru japanskog obrazovnog sistema. Kroz skoro 70 radionica koje je do sada realizovao, decu je na novi način upoznavao sa različitim medijima i temama relevantnim za njihov uzrast. Nikola Prijić, tattoo umetnik, fotograf i ilustrator iz Beograda, već je bio učesnik i autor brojnih aktivnosti u okviru Kids Patcha koje su bile vezane za dizajn karaktera.

Program radionica ovoga puta je namenjen deci uzrasta od sedam do 13 godina, a detaljne informacije o načinu prijavljivanja možete naći OVDE. Program će biti održan u Galeriji 12 Hub koja se nalazi u Karađorđevoj ulici, prekoputa zgrade Geozavoda, a svoj redovni program započinje početkom 2013.

Kao i svake godine, broj učesnika u radionicama je ograničen, ali će publika imati prilike da se pridruži u otvorenim aktivnostima, u nedelju 14. oktobra od 14.00, i upozna se sa autorima, učesnicima i kreacijama nastalim u okviru radionica.

I ove jeseni, kroz osmišljavanje specifičnih programskih formi i aktivnosti u saradnji sa umetnicima i profesionalcima iz domena vizuelne kulture, KidsPatch se trudi da uspostavi inovativni pristup u radu sa decom kroz kreiranje specifičnog privremenog, inspirativnog kreativnog okruženja za igru, kreaciju i saradnju.

Ovogodišnji program realizovan je uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije. (danubeogradu.rs)