Naslovna » BG špijun » Novosadska rolerijada 2012 neće biti održana

Novosadska rolerijada 2012 neće biti održana

Veliki broj Novosađana je prethodne godine bio svedok koliko Novi Sad ima ljubitelja rolera, kada je organizovana Novosadska rolerijada. Uprkos velikom interesovanju i pozitivnim stvarima koje ovakva sportska manifestacija donosi, u 2012. godini nema mogućnosti za njeno održavanje.

Organizatori prošlogodišnje rolerijade u Novom Sadu, članovi udruženja Space Motion, poslednjih godinu dana radili su na pripremama i pokušali su da obezbede održavanje jedne ovakve unikatne sportske manifestacije u gradu.

Portparolka udruženja Gabrijela Gal izjavila je: „Uprkos svim naporima i zalaganjima nas i naših članova, nismo uspeli da obezbedimo dovoljno finansijskih sredstava kako bi mogla da se na bezbedan način održi druga po redu Novosadska rolerijada. U proteklih godinu dana pokušavali smo da prikupimo neophodna sredstva kroz razne konkurse, donacije i sponzorstva. Grad, Pokrajina i privatna preduzeća nisu bili u mogućnosti da nam obezbede potrebna finansijska sredstva, dok gradska preduzeća nisu bila zainteresovana za saradnju.

Nažalost, ove godine Novosađani će morati sami ili u grupama da se provozaju kroz naše ulice. Mi smo već uveliko krenuli sa pripremama za sledeću godinu i nadamo se da ćemo uspeti bar simbolično da održimo rolerijadu, jer mislim da ovakva sportska manifestacija ima veliki potencijal, kako za sponzore – tako i za same učesnike.

Ovom prilikom želim da se zahvalim svim našim saradnicima, svim ljubiteljima vožnje rolera koji su pokazali veliku podršku do sada i pozivam sve zainteresovane za saradnju da nam se jave na našu e-mail adresu: kontakt@nsrolerijada.com i pokažu da je Novi Sad grad svetskih trendova i da zaslužuje jednu ovakvu sportsku manifestaciju.“ (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.