Naslovna » BG servis » Obnovljeni park u Bloku 70a ponovo okupio decu iz kraja

Obnovljeni park u Bloku 70a ponovo okupio decu iz kraja

Još jedno obnovljeno igralište, ovoga puta u Bloku 70a, obišli su Dejan Živković, pomoćnik gradonačelnika, Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd i Radovan Draškić, direktor JKP „Zelenilo – Beograd“.

Na ovoj uređenoj zelenoj površini od 3.700 kvadratnih metara najmlađi su dobili dečje igralište sa sedam rekvizita. Na celoj površini igrališta postavljene su crvene gumene ploče, a oko njega je ograda visine jednog metra. Na prostoru predviđenom za teretanu na otvorenom montirano je pet fitnes sprava sa zaštitnim gumenim pločama. Jedan deo zelene površine izdvojen je za „kutak za miran odmor“, sa dva stola za šah, a na celoj površini postavljene su klupe i đubrijere.

– Ovo je još jedan od prostora koji je uređen, a zbog velikog broja dece i njihove bezbednosti ulica pored parka proglašena je za zonu usporenog saobraćaja. Novi Beograd je poznat po svojim zelenim površinama i mi ćemo nastaviti da ih uređujemo, sve u saradnji sa našim sugrađanima. I danas smo od njih dobili nove predloge, ima mnogo zahteva, ali ćemo se i Dejan Živković, pomoćnik gradonačelnika, i ja potruditi da svima izađemo u susret – kazao je Aleksandar Šapić, podsetivši na postojanje opštinskog korisničko-uslužnog servisa, gde Novobeograđani na broj 7850-785 mogu prijaviti sve probleme, a odgovor će dobiti u roku od 72 sata.

Jedna od baka koje su jutros obišle novi park sa unukom Lenom je i Nevenka Grković.

– Prelepo je, stvarno, samo da ljudi malo više paze. Dopada mi se i zona usporenog saobraćaja, to je dobra opomena, mada su komšije vozači uglavnom pažljivi. Ovde je najveća gužva uveče, baš bude puno dece, što govori koliko nam je ova obnova bila potrebna – kaže gospođa Nevenka.

– Mnogo nam znači ovaj prostor, i deci i nama starijima, predivno je. Ranije je bilo polomljeno i zapušteno, a sada – svaka čast. Od 1984, kad smo se doselili, pa do danas, ovaj park nije bio ovako lep. Dece doskoro tu nije ni bilo, a sada, vidite, sve je puno – rekla je Zorka Stožinić, jedna od stanarki ovog bloka.

Troipogodišnji Petar došao je u park sa bakom Radmilom Pavić, i pokazuje nam na „raketu“ koja mu se najviše dopada. Njegova baka kaže da u parku sada ima dece svih uzrasta.

– Kraj nam je postao humaniji i bolji je i za decu i za nas. Bilo je dosta đubreta, sada je sve to uklonjeno, prostor uređen, mnogo dece se u njemu igra – rekla nam je Radmila.

Radovi na ozelenjavanju parka planirani su za jesenji period, kada će se posaditi deset stabala javora, a obnova travnjaka obaviće se na 2.800 kvadratnih metara. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.