Naslovna » BG servis » Obnovljeno igralište u Bloku 11b

Obnovljeno igralište u Bloku 11b

Pomoćnik gradonačelnika, Dejan Živković, i predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić, obišli su rekonstruisano igralište u Bloku 11b u Ulici aleksinačkih rudara. Na površini koja zauzima skoro 30 ari, radnici „Zelenila“ krajem maja započeli su rekonstrukciju sportskog terena i dečjeg igrališta između zgrada od broja 41 do 53 i od 55 do 71. Umesto postojećih, starih i dotrajalih parkovskih sprava dobili su nove, a izgrađen je i potpuno novi parking.

– Ovaj prostor uređen je na inicijativu građana i oni su, svojim primedbama i sugestijama, učestvovali u svakoj fazi uređenja. Moj zadatak je da sve takve inicijative, sugestije i predloge analiziram sa svojim timom i ovo je jedan od primera uspešne saradnje. Na taj način u protekle četiri godine grad je uredio brojne zelene površine, postavio nove sprave, dečje i sportske rekvizite, klupe, kante, rekonstruisao košarkaške i druge terene – kazao je Dejan Živković.

Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, podsetio je da je ovaj sada uređeni prostor još jedan od delova Novog Beograda koji je poprimio novi izgled.

– Ovde je izgrađen i novi parking od 114 mesta i kada ga pogledate, čini vam se da je oduvek bio tu, ali nije, ljudi su sve doskoro imali ozbiljan problem s parkiranjem, a sada je i to rešeno. I dalje ćemo ulaziti u sve delove opštine i truditi da reagujemo na sve inicijative, baš kako smo to uradili i ovde – rekao je Aleksandar Šapić, podsetivši sugrađane da sve svoje sugestije, molbe i zahteve mogu da upute preko telefona opštinskog uslužnog servisa 7850-785.

Novi sportski teren izgrađen je od asfalta, a predviđen je za košarku i za mali fudbal. Oko terena je planirano postavljanje žičane ograde visine četiri metra. Sa druge strane prostora između zgrada rekonstruisano je dečje igralište, a cela podloga je izlivena od specijalne gume. Na igralištu je postavljen veliki broj dečjih rekvizita, a ograđeno je metalnom ogradom visine oko jednog metra.

– Divno je, veoma smo zadovoljni, i ovo je za mene jedna od najlepših lokacija u gradu. Imam sreću da mi ćerka živi u ovom delu grada i posle ovih radova uživam da sa unukom provodim vreme na igralištu – rekla je gospođa Koviljka, baka dvedesetomesečnog Filipa.

– Posebno mi se dopada što je igralište odvojeno od terena, nema opasnosti da veća deca mogu loptom da povrede mlađu, a i što je sve kvalitetno napravljeno. Samo da čuvamo ovo što imamo, to bi bila moja molba, jer će nam samo tako i trajati – kaže gospođa Tanja, Jovanova baka.

Na jednom delu staze koja povezuje sportski teren i dečje igralište postavljena su dva stola sa po dve šahovske table. Ova i još šest prilaznih staza izrađene su od betonskih ploča sa manjim mozaicima na pojedinim potezima, a obnovljena su i dva stepenišna silaza.

Novinu predstavlja manji prostor za vežbanje na otvorenom, na kome je takođe postavljena specijalna guma, a duž svih staza i oko terena, igrališta i teretane postavljeno je 45 klupa i pet betonskih đubrijera. (Beoinfo)