Naslovna » Izlasci » Sport » Panathlon 2012 u Beogradu

Panathlon 2012 u Beogradu

Studentska organizacija Beogradske Internacionalne Igre (BIG) najavila je početak Panathlon Igara 2012, koje će trajati od 8. do 12. oktobra u Beogradu. Prestonica će biti domaćin 14. Panathlon Igara posle Amsterdama, Valensije, Milana i drugih metropola.

Na manifestaciji će učestvovati oko 800 studenata koji dolaze iz celog sveta, a u samoj organizaciji događaja učestvuje i više od 150 volontera. Strani studenti će se nadmetati i fer boriti u fudbalu, odbojci, košarci i malom fudbalu, sa našim studentima. Ovo prestižno takmičenje je idealna prilika za upoznavanje studenata iz celog sveta, sticanje novog znanja i naravno bavljenje sportom, što povezuje sve mlade ljude. Manifestaciju je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, Kancelarija za mlade Grada Beograda i Univerzitet u Beogradu. Ceremonija otvaranja biće održana 8. oktobra u svečanoj sali Opštine Stari grad.

Panathlon International promoviše etiku u sportu, fer igru i uopšte sport kod mladih, a takođe usko sarđuje i sa UNESCO. Kao potvrdu svog rada i promovisanja ovih vrednosti PI komitet organizuje sportska nadmetanja i turnire na kojima učestvuju studenti univerziteta, fakulteta i viših škola širom sveta. Samo tokom prošle godine više od 4.000 studenata, koji su predstavljali 131 visokoškolsku ustanovu iz 38 zemalja sveta sa svih kontinenata, učestvovalo je na ovim takmičenjima.

Više detalja o Panathlon Igrama, turnirima i samoj organizaciji možete naći na zvaničnoj internet prezentaciji: www.pcucommittee.com. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.