Naslovna » Izlasci » Izložbe » Perverznjakov vodič kroz beogradsko grafičko podzemlje
Perverznjakov vodič kroz beogradsko grafičko podzemlje
Perverznjakov vodič kroz beogradsko grafičko podzemlje

Perverznjakov vodič kroz beogradsko grafičko podzemlje

U Beogradu će od 1. (19.00) do 17. novembra, u galeriji U10 (Kralja Milana 10, Stepenište Kosovke devojke) i produkciji kolektiva Dis-patch, biti predstavljena beogradska verzija grupne izložbe koja je u junu realizovana u galeriji Neurotitan u Berlinu.

Tokom perioda od tri nedelje u junu 2012. godine, grupa pet beogradskih umetnika je po prvi put izlagala zajedno – EmaEmaEma, Fat Kid Beny, Fuck New Rave, Weedzor i Д.Л.Т. zauzeli su prostor legendarne galerije Neurotitan u samom centru Berlina, u okviru kompleksa Haus Schwarzenberg. Njihovi radovi su dobili priliku da budu viđeni u novom konktekstu, dok su se sami autori posvetili site-specific intervencijama specijalno za tu priliku. Verovatno po prvi put, iako su aktivni na beogradskoj sceni već duži niz godina, pet pozvanih umetnika su se našli u prilici da predstave svoj rad, postavke i ambijente u relevantnom galerijskom prostoru, prikazujući specifičan presek stilova, tehnika, inspiracija i specifičnih umetničkih pristupa.

Kao i u okviru inicijalnog predstavljanja ovog projekta, autori će reagovati na fizički prostor U10, kreirajući specifično imerzivno vizuelno iskustvo. Izložba će se sastojati iz postojećih radova, onih izrađenih specijalno za ovu priliku, kao i intervencija u prostoru. Kao odjek zajedničkog delovanja u okvirima otvorenog, neutralnog i inspirativnog berlinskog umetničkog konteksta, povratak autora na „domaći teren“ pružiće sasvim novu, drugačiju i neočekivanu „Glory Hole“ inkarnaciju.

Otvaranje izložbe „Exit throught the glory hole: Perverznjakov vodič kroz beogradsko grafičko podzemlje“ pratiće neformalni DJ program za koji će biti zaduženi Stevie Whisper Jr, Fat Kid Beny i Moodswinger. Printovi i radovi učesnika biće dostupni u improvizovanoj galerijskoj prodavnici kako na otvaranju, tako i tokom čitavog trajanja izložbe.

Radno vreme galerije je od utorka do subote od 13.00 do 21.00. (danubeogradu.rs)