Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Praznik ljubavi“ u Madlenianumu

„Praznik ljubavi“ u Madlenianumu

Posle oduševljenja Kineza u tri kineska grada i nagrade u Šangaju, na Velikoj sceni Madlenianuma, u nedelju 14. oktobra od 19.30, biće igran balet „Praznik ljubavi“.

Turneja je trajala 17 dana, balet je videlo više od 6.000 ljudi iz Dakinga, Šangaja i Urumčija. Na Međunarodnom festivalu mladih u Šangaju balet „Praznik ljubavi“ osvojio je nagradu „Za najbolje izvođenje na festivalu“.

Balet je inspirisan romanom Teodore Sujić „Capsella Bursa Pastoris“ koji se, posle dugotrajnih koreografskih istraživanja nametnuo kao nezaobilazna i večita ljubavna poema. Proleće, ljubav, dvoje mladih, tema je beskonačnih mogućnosti. Priroda svakog ljudskog bića je da voli, pati i traži svoj put. Kad se prošlost ne zaboravi, kada prošlost postane uspomena, sve što se zbilo dobija pravu vrednost. Ljutnja postaje praštanje, patnja tiha seta, zaljubljenost zahvalnost, a ljubav prijateljstvo.

Režiju, koreografiju i scenografiju uradio je Aleksandar Ilić, a igraju: Milan Rus, T. Pingović, I. Kozomara, Ana Ivančević, Smiljana Stokić, Tijana Šebez, Nina Raca; pevaće Aleksandra Radonjić, a sviraće pijanistkinja Emilija Tairova. (danubeogradu.rs)

REPERTOAR ZA OKTOBAR 2012. »