Naslovna » BG svaštara » Prezentacija narodnih igara Srbije i Meksika

Prezentacija narodnih igara Srbije i Meksika

Srpsko-meksička kulturna alijansa će 1. novembra održati prvu aktivnost na otvorenom koja će se sastojati od parade u narodnoj nošnji i folklor igara. Parada će početi u 16.00 na uglu Knez Mihailove i Obilićevog venca i nastaviće se do ugla Knez Mihailove i Rajićeve i nazad do Instituta Servantes, gde će u 17.00 početi prezentacija narodnih igara Srbije i Meksika ispred galerije Instituta Servantes.

Ovaj događaj su podržali Ambasada Meksika u Srbiji, Institut Servantes, meksički restoran „Zapata Ciudad“ i plesna grupa Talija. Događaj je otvorenog karaktera a prisustvovaće mu i predsednik alijanse Natalia Esteli Garcia, kao i generalni direktor Vladimir Ivanović.

Srpsko-meksička kulturna alijansa je organizacija čiji je osnovni cilj razmena između Srbije i Meksika kroz kulturne događaje, edukativna i društvena okupljanja, kao i bilo koje druge aktivnosti koje promovišu upoznavanje običaja i tradicije, i kroz to učvršćuje razumevanje između dva naroda. Iako uživa punu podršku Ambasade Meksika, alijansa je nezavisna organizacija. (danubeogradu.rs)